Taxatie in Hoofddorp

Een taxatie van een woning in Hoofddorp is voor de experts van Van Groenigen Makelaardij in Hoofddorp dagelijkse kost. Met meer dan 50 jaar aan ervaring waar we op kunnen bogen weten we exact waar we op moeten letten. Bovendien zijn we thuis in de Haarlemmermeer en weten we zodoende alles van de omgeving van de betreffende woning. Voor een taxatie in Hoofddorp is Van Groenigen het enige juiste adres.

Wat houdt een taxatie in Hoofddorp in?

Bij een woningtaxatie in Hoofddorp wordt de waarde van een woning vastgesteld door een onafhankelijke taxateur. Deze staat dus noch aan de kant van de kopende, noch aan de kant van de verkopende partij. De taxateur uit Hoofddorp houdt bij het bepalen van de woningwaarde rekening met vele verschillende factoren, die in meer of mindere mate van invloed kunnen zijn op de geschatte verkoopwaarde. Hiervoor bezoekt de taxateur de woning, inspecteert deze van binnen en buiten en doet hij of zij op diverse vlakken research. Want ook bijvoorbeeld de omgeving en toekomstige bouwplannen in de buurt van de woning spelen mee in de uiteindelijke taxatiewaarde.

Om je een idee te geven: de volgende aspecten spelen bij een taxatie in Hoofddorp onder anderen een rol:

 • De prijs van vergelijkbare woningen in de buurt;
 • De staat van onderhoud;
 • De oppervlakte van de woning;
 • Het bouwjaar;
 • De (voorzieningen in de) omgeving;
 • Het bestemmingsplan;
 • Het soort woning;
 • De hoeveelheid en plaats van de ramen;
 • Maatregelen met betrekking tot duurzaamheid;
 • De bestaande rechten en plichten, zoals recht van overpad e.d.;
 • De aanwezigheid van een tuin of balkon;
 • De gebruikte materialen.

Waarom en wanneer een taxatie in Hoofddorp laten uitvoeren?

Een taxatie in Hoofddorp wordt in de regel verricht omdat de hypotheekverstrekker dit verplicht stelt. Zonder gevalideerd taxatierapport zal de bank je geen hypotheek verschaffen. De taxatie bepaalt namelijk in hoeverre de prijs die je van plan bent te betalen voor een woning een realistische prijs is. Wanneer de taxatiewaarde lager ligt dan de prijs, bestaat de kans dat jouw maximale hypotheek naar beneden bijgesteld wordt of dat je zelfs helemaal geen hypotheek kunt krijgen.

Je vraagt een taxatie in Hoofddorp pas aan op het moment dat je zo goed als zeker bent van de koop. Dat wil zeggen dat je met de verkopende partij een voorlopig akkoord heeft bereikt over de prijs en je eventueel een bouwkundige keuring heeft laten uitvoeren. Op deze manier verklein je de kans dat je voor een taxatie betaalt, terwijl de koop uiteindelijk niet doorgaat.

Overigens kun je een woningtaxatie in Hoofddorp niet alleen laten uitvoeren wanneer je een woning wilt (ver)kopen. Ook in het geval van (her)financiering, relatiebeëindiging, boedelscheiding, overlijden, woz-waarde of bedrijfsbeëindiging is Van Groenigen Makelaardij jouw partner.

Ook een taxatierapport in Hoofddorp aanvragen?

Huis verkopen in Hoofddorp? Of juist een huis kopen in Hoofddorp? Als je dan een taxatie wilt inplannen, kun je via het aanvraagformulier op de contactpagina eenvoudig een afspraak maken. Je kunt ons natuurlijk ook bellen via 023 - 5612341 of een email sturen: info@vangroenigen.nl. We zien jouw aanvraag voor een taxatie in Hoofddorp graag tegemoet. 

Taxatie Hoofddorp

NWWI

Heb je vragen? Maak vrijblijvend een afspraak!

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogeijk contact met je op.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of je een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat je hebt ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
van

Goedenavond 👋

Benieuwd naar de waarde van jouw huis?

Je weet het in 1 minuut. Laten we beginnen!

Wat is de reden van jouw aanvraag?
Ik wil graag...

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Wanneer wil je verhuizen?

We zijn er bijna 🎉

Om het rapport op te maken hebben we een aantal gegevens nodig

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Jouw woningwaarde wordt berekend... 🚀

loading

Bedankt %name%! De woningwaarde van %address% is berekend 🥳

Check je mail voor het rapport!

success
Wat is mijn huis waard?